Disconnect to reconnect- Hvordan jobbe med mål og målsetninger i min nye verden. 

Feb 08, 2024
Som dere vet, er jeg glad i trekke ut pluggen. Onsdag dro jeg på hjortejakt, og har hatt tid til å tenke. Der kom jeg frem til at jeg vil dele rått og ufiltrert hvordan jeg jobber med å bygge en ny tilværelse. Kanskje jeg også får tilbake input og feedback fra dere andre som gir meg læring. 

Mange har nå spurt meg om jeg har satt meg tydelige finansielle omsetningsmål for selskapet mitt. Mange mener også at det er det viktigste jeg må gjøre nå. 

Jeg velger å IKKE gjøre det, og nå skal jeg forklare hvorfor: 

En meget klok mann,  Bjørn Mannsverk , har lært meg at jeg må ha fokus på prestasjonen og de riktige arbeidsoppgavene. IKKE målet. Han har også lært meg at jeg alltid må begynne med mine egne verdier og følge intuisjonen. 

Gjennom mitt fokus på å vare på mine egne basebehov og daglige pustetreninger, så spisser jeg hver dag min egen kontakt med magefølelse og intuisjon, og den har til nå gitt meg meget god veiledning. 

Fremover skal jeg altså kun fokusere på det som føles riktig, og så skal jeg være offensiv i mine veivalg. 
Kommer det til å fungere? Vet ikke ennå. 

Men, tidligere i min karriere har jeg fått jobbet med å borre dypere i mål og målsetninger hos team og ledere. Jeg har sett på hva det er de virkelig motiveres av, hvorfor kommer de på jobb og hva er de riktige tingene å gjøre. Det er faktisk sjelden at alle motiveres av vekst, økt kundetilfang og omsetning. Mange vil feks jobbe med å skape nye ting, føle at de bruker hodet og får gjøre noe som oppleves samfunnsnyttig. 

Det å bredde målene, og jobbe dypere har vært med å skape økt trivsel, men også vanvittig omsetningsvekst. Så jeg vet det kan funke:) 

Jeg har også tidligere i min karriere opplevd at man bli desperat etter å nå prognoser og forhåndsdefinerte budsjetter, og dermed ødelegger for seg selv ved å løpe rundt som en hodeløs kylling for å sikre månedsbudsjettene. Det får man bare dårlige prestasjoner av. 

Dette er skummelt, men spennende. Så får vi se om det jeg preker, kommer til å stemme🤔