Endring og transformasjon er krevende. 

Feb 08, 2024For min del har jeg vært igjennom en del store transformasjoner siste året. Good and bad. 

Først døde pappa ifjor. Nå har mamma flyttet ut av barndomshjemmet som jeg er meget nært knyttet til og som har vært en mine viktigste ladestasjoner. Takk og pris har søsteren overtatt huset. I tillegg har jeg nå valgt å gå fra fast jobb i et stort konsern som jeg har jobbet i hele 11 år, og skal nå klare meg på egenhånd. Store pilarer i livet er altså snudd litt på hodet. 

Når jeg har behov for å tenke, og jobbe med endring, så trekker jeg ut i naturen. Jeg må logge av, og jeg må gå litt tilbake til basics. Jeg har hatt to runder " disconnect to reconnect" som jeg liker å kalle det. En på Senja, og en på elgjakt med sønnen min. 

Hva skjer når jeg er mye i naturen uten teknologisk stimuli, og mye bevegelse. Jo, hjernen min tenker klarere. Jeg får ting litt på avstand, får satt tydeligere perspektiv på ting, og jeg har tid til å prosessere. Jeg merker også at jeg blir mer offensiv og kreativ når jeg er ute i naturen. Jeg evner også å tenke tankene hele veien ut uten å bli avbrutt, og kommer alltid tilbake med helt nye løsninger jeg ikke hadde fått hvis jeg rota rundt i grøten hjemme. 

Ergo er naturen et prestasjonsverktøy for å stake ut god kurs for meg. 

Forskning fra Stanford sier også det samme: https://lnkd.in/dW_48puz