Lederpodden podcast

Feb 08, 2024

Hvordan bygge robuste og resiliente ansatte som har overskudd, god stressbalanse og som evner å ha god fokus gjennom dagen på jobb? 

Jo, da må man gi dem verktøyene og kunnskapen til å lytte til egen kropp og ikke minst lære de viktigheten av å ta vare på basebehovene. 

Hør på Lederpodden der vi snakker om et lite eksperiment vi kjørte i Schibsted rundt akkurat dette sammen med Torkil Færø og Garmin Norge. 


๐Ÿ‘‰ Torkil Færø er omreisende lege og fotograf. Hans faglige lidenskap er å finne ut mer om hvordan vi kan leve gode liv slik at helsevesenet får mindre å gjøre. Derfor har han skrevet boken ๐๐ฎ๐ฅ๐ฌ๐ค๐ฎ๐ซ๐ž๐ง.

๐“๐จ๐ซ๐ค๐ข๐ฅ mener at for mange lever et liv som er i total utakt med hva kroppen og fysiologien vår egentlig trenger. 

๐‡๐จ๐ฏ๐ž๐๐ฉ๐ซ๐จ๐›๐ฅ๐ž๐ฆ๐ž๐ญ ๐ž๐ซ ๐›๐š๐ฅ๐š๐ง๐ฌ๐ž๐ง ๐ฆ๐ž๐ฅ๐ฅ๐จ๐ฆ:
๐Ÿ‹๐Ÿฝ‍โ™‚๏ธ aktivitet 
๐Ÿ–๏ธ (reell) hvile/restitusjon 
๐Ÿ” hva/når/hvor mye – vi spiser

๐Ÿ”‘ Nøkkelen til en bedre balanse og mindre farlig stress, er pulsen og to av indikatorene du finner på de fleste pulsklokker. Nemlig "Body battery" og "Heart rate variation" (pulsvariasjon).

โŒš๏ธVed å bruke klokken smart kan du lære mer om din egen kropp og hva som lader batteriet ditt, og hva som sluker batterikapasitet. Vi har bare ett batteri og ønsker du energi til det som er viktig for deg, må du ta kontroll over batteriforbruket og ikke la tilfeldighetene og (u)vanene styre.

๐•๐ข๐ฅ ๐๐ฎ ๐ฏ๐ข๐ญ๐ž ๐ฆ๐ž๐ซ ๐จ๐ฆ ๐ก๐ฏ๐จ๐ซ๐๐š๐ง ๐๐ž๐ญ ๐ ๐ข๐ค๐ค ๐จ๐  ๐ก๐ฏ๐จ๐ซ๐๐š๐ง ๐๐ฎ ๐ค๐š๐ง ๐›๐ซ๐ฎ๐ค๐ž ๐ฉ๐ฎ๐ฅ๐ฌ๐ค๐ฅ๐จ๐ค๐ค๐ž๐ง ๐ญ๐ข๐ฅ å ๐Ÿå ๐ž๐ญ ๐ฆ๐ž๐ซ ๐›æ๐ซ๐ž๐ค๐ซ๐š๐Ÿ๐ญ๐ข๐  ๐ฅ๐ข๐ฏ?

Link Podcast