Velkommen til Kjersti Østgaard Buaas

Sep 15, 2022

Kjersti Østgaard Buaas er tidligere profesjonell snowboardkjører, har deltatt i OL fire ganger og har en bronsemedalje fra OL i Torino. Hun var finalist i Mesternes Mester på NRK i 2020 og hun digger å utfordre  selv både fysisk og mentalt. Kjersti er spesielt opptatt av  det å mestre press og stress. Kjersti jobber som mental trener og performance coach med fokus  på  pust, meditasjon og mental trening for å skape gode prestasjoner. 

 

Her er noen av hennes høydepunkter. 

Snowboard/ Idrett

 

4 X Olympisk utøver  

Bronsemedaljør 2006 Olympic Games 

20 x X Games utøver og 5 x medaljør

8 World Cup medaljer

3x Juniorverdensmester 

Finalist Mesternes Mester 2020

 

Mental trening/ Performance Coach 

 

Mental Trener for det Slovakia Olympic slopestyle/ Big Air team

Internasjonal workshop med fokus på pust + meditasjon for FN på deres hovedkvarter i New York

Reklamekampanje med David Beckham og Tudor Watches hvor tema var tilstedeværelse og pust inn i aktivitet

 

Utdanning / Erfaring

 

Bachelor i idrettsvitenskap

Sertifisert Meditasjonslærer

Sertifisert Lærer i "tilstedeværelse"

20 + år som toppidrettsutøver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her kommer en liten tekst fra Kjersti om seg selv. 

 

Inspirert av naturen, bevegelse, kreativitet, lek og tilstedeværelse. 

 

Jeg heter Kjersti Østgaard Buaas og jeg er tidligere profesjonell snowboardkjører, har deltatt i OL fire ganger og har en bronsemedalje fra OL i Torino. Jeg var finalist i Mesternes Mester på NRK i 2020 og digger å utfordre meg selv både fysisk og mentalt. Jeg kommer fra Trondheim men elsker å være ute på eventyr. Jeg pleier å si at jeg bor i baggen min og at naturen er min absolutt favoritt lekeplass. Gjennom idrettskarrieren har jeg lært utrolig mye, spesielt om det å mestre press og stress. Dette har pirret min nysgjerrighet til å lære mer om kroppen og hjernen: spesielt pust, meditasjon og mental trening. Jeg har blant annet lært at pusten er et fantastisk verktøy for å mestre stress, at meditasjon kan være lekent og ikke trenger å ta lang tid og at mental trening ikke bare forbeholdt idrettsutøvere. Vi lever i en utfordrende tid hvor mange går rundt å kjenner på stress, angst og uro i kropp og hode.

 

Målet mitt er å inspirere folk til å leve en kreativ, sunn, leken og aktiv livsstil og jeg er lidenskapelig opptatt av at fysisk og mental trening kan og bør gå hånd i hånd. Det å leve i nuet er også noe jeg brenner for, fordi det er "her og nå" jeg virkelig kjenner livsgnisten i meg selv. Jeg er lidenskapelig rundt hvordan jeg kan dele dette med andre og holder kurs, workshops og foredrag for alt fra store bedrifter til individuelle timer.

 

Fokusområder: 

PUST + TILSTEDEVÆRELSE 

Blir rå på Fokus & Stressmestring 

Bedre kvalitet og økt prestasjon på jobb

 

 • Konkrete verktøy, teknikker og øvelser forankret i meditasjon
 • Vitenskapsbasert
 • Erfaringsbasert 
 • Nevrovitenskap
 • Kropp og hjerne
 • Pust, Lek, Bevegelse
 • Tilstedeværelse

 

 

Teknikker og verktøy som er forankret i nyeste forskning og vitenskap om kroppen og hjernen. Dette er verktøy har hjulpet med til å bygge et Olympisk mindset. Flere av teknikkene har jeg selv har prøvd ut i store mesterskap som de Olympiske leker og Mesternes Mester (Tv-program på på NRK) - Spesielt har jeg hatt stor suksess ved å bruke pusten på en bestemt måte for å skru opp energien når jeg trenger det og ned for å restituere og koble av.  

 

Jeg er opptatt av at meditasjon skal være en brobygger slik at vi kan ta med oss den mentaliteten og det vi lærer av å være i en såkalt meditativ tilstand, inn i både skole, jobb, privatliv og idrett og prestasjon.

 

Når jeg bruker meditasjon blir jeg naturlig flinkere til å være i en tilstand av komplett tilstedeværelse, også utenfor meditasjonen. Det styrker forholdet mitt både til naturen, andre mennesker og til meg selv. 

 

Hva du kan lære i en workshop:

 • Inspirasjon fra min toppidrettskarriere og hvordan jeg selv startet med mental trening og brukte dette aktivt inn i idretten for å bli bedre. 
 • Hva mental trening er og hvordan ALLE kan trene mentalt uten at det trenger å ta så mye tid og at det kan være lekpreget. 
 • Vitenskapelig og erfaringsbasert innhold
 • Praktiske øvelser 

Praktiske, effektive og avslappende mentale teknikker. Øvelsene er designet for å blant annet lære seg å skru av og på energien når en selv ønsker det, for å mestre stress og for å prestere bedre i både skole, jobb og på fritiden. Deltakerne vil være tett på Kjersti og lære hvordan hun selv har jobbet med å endre negative tankemønster til noe positivt og hvordan de også kan gjøre dette. Målet er at deltakerne blir inspirerte til å lytte bedre til seg selv og sin kropp og ta i bruk teknikkene de lærer for å være mer tilstede i sitt liv, også etter workshopen.

 

Hilsen Lars